Redactie keuze LG GSL360ICEV review

LG GSL360ICEV review

Deal Score0

€899.00

De beste aanbieding: koelkaststore koelkaststore.nl
Onze favoriete aanbieding
Waarschuw mij als de prijs daalt!
×
Waarschuw mij als de prijs daalt tot onder €
Te volgen koelkast: LG GSL360ICEV - €899.00
Price history
×
Prijs ontwikkeling van: LG GSL360ICEV
Bijgewerkt op:
  • €899.00 - 16 June 2017
  • €789.00 - 15 June 2017
  • €899.00 - 14 June 2017
  • €820.00 - 13 June 2017
  • €789.00 - 12 June 2017
  • €820.00 - 9 June 2017
  • €789.00 - 5 June 2017
  • €899.00 - 26 May 2017
Gestart op: 26 May 2017
  • Highest Price: €899.00 - 26 May 2017
  • Lowest Price: €789.00 - 5 June 2017
0
Prijs ontwikkeling van: LG GSL360ICEV
Bijgewerkt op:
  • €899.00 - 16 June 2017
  • €789.00 - 15 June 2017
  • €899.00 - 14 June 2017
  • €820.00 - 13 June 2017
  • €789.00 - 12 June 2017
  • €820.00 - 9 June 2017
  • €789.00 - 5 June 2017
  • €899.00 - 26 May 2017
Gestart op: 26 May 2017
  • Hoogste prijs €899.00 - 26 May 2017
  • Laagste prijs €789.00 - 5 June 2017
8.6 Redactie oordeel
Een topper voor een scherpe prijs

Energielabel: A+
Koelen: 394 liter
Vriezen: 197 liter
Geluid: 39 decibel
Energie: 429 kWu (98 euro)

Snelheid koelen
8.5
Snelheid vriezen
9
Energieverbruik
6.5
Stabiele koeltemperatuur
9
Gebruiksgemak en Onderhoud
8.5
Hoeveelheid (bij) geluid
9
Prijs / kwaliteit
9.5
Voordelen
  • Heel veel koel- en vriesruimte
  • Geluidsarm
  • Vershoudzone
  • Flexibele indeling
  • Koelt snel en goed
Nadelen
  • Geen vakantieschakelaar
  • Waterpas stellen door wieltjes

Ben je nog niet zeker of dit de koelkast is die jij zoekt?  Bekijk dan eens onze top 10 van onze favoriete Amerikaanse koelkasten. Al deze koelkasten zijn op dezelfde manier beoordeeld, als de LG GSL360ICEV hieronder.

Inhoud van de LG GSL360ICEV review

Mark redactielid KoelkastSale.nl

  • Wat is nu echt bijzonder aan deze LG in vergelijking met andere side-by-side koelkasten?
  • Wat zijn de sterke- en zwakke punten?
  • Hoe zit het met het energieverbruik van deze grote LG koelkast?
  • Mijn advies: kopen of toch maar niet?

 

Hieronder lees je mijn ervaring met de LG GSL360ICEV. Het is een grote Amerikaanse koelkast in een interessante prijsklasse.
Met deze review en bevindingen kun je zelf een goed afweging maken. Is dit de koelkast die je zoekt, of ga je liever voor een ander?

 

LG-GSL360ICEV review - testscores pluspunten en minpunten

 

De koelkast heeft een totale inhoud van 591 liter. Hiervan wordt 394 liter gebruikt voor de koelruimte en 197 liter voor de vriezer.
Hiermee is de LG een van de grootste side-by-side koelkasten die ik heb beoordeeld. Een zee van ruimte, waarbij je nog ruimte overhoud voor een klein bedrijfsfeestje. Laat staan voor een gezin. Uiteraard is het vriesgedeelte voorzien van No Frost, waardoor het onderhoud tot een minimum beperkt blijft. Veel functionaliteit - vershoudzones

De indeling van de LG is volledig naar eigen wens in te stellen. In de koelkast vind je twee groentelades en vier plateaus.

Gelukkig is dit model voorzien van vershoudzones met instelbare luchtvochtigheid. Helaas is deze functie nog niet standaard bij elke Amerikaanse koelkast. Ik ben erg enthousiast over deze functie, want ik heb zelf ervaren dat fruit gewoon langer lekker blijft in deze vakken.

Opvallend is verder het lage geluidsniveau: 39 decibel is erg goed. Je zal zeker geen last hebben van de koelkastmotor geluiden. LG heeft trouwens volop vertrouwen in deze motortechniek, want hierop krijg je zelfs 10 jaar garantie.

Tenslotte vind je ook een ijsblokjesmaker en een koudwatertap op de koelkast. Om deze te kunnen gebruiken moet je de LG wel aansluiten op de wateraanvoer.

 

Boodschappen zijn snel gekoeld

De superkoelfunctie ontbreekt op dit model, maar dat wil niet zeggen dat niet snel gekoeld wordt. Er is voldoende koelvermogen om een volle boodschappentas snel naar de ingestelde temperatuur terug te koelen.
Mocht je vergeten om de deur niet goed te sluiten, dan krijg je een waarschuwingssignaal. Hierdoor blijft de koelkast op de juiste temperatuur en wordt onnodig energieverspilling voorkomen.

Snel 12 kilo invriezen

De houdbaarheid en versheid van met name diepvriesproducten wordt bepaald door het zo snel mogelijk invriezen tot 18 graden. Deze LG is voorzien van een snelvries-functie.
Deze functie heeft zich in de praktijk bewezen.  De LG GSL360ICEV is in staat om 12 kilo diepvriesproducten snel in te vriezen en ingevroren te houden.

LG geeft aan dat bij stroomuitval de producten 10 uur op temperatuur blijven. Meer dan voldoende tijd om een stop in de meterkast te vervangen;-)

 

Is deze reus een energie veelvraat?Energieverbruik van de LG GSL360ICEV

Het energielabel van deze koelkast is een A+. Hiermee is het zeker niet de energiezuinigste koelkast. Maar ik denk dat je dat wel weet.
Gezien de enorme inhoud  valt de 429 kWu nog enigszins mee.  Op jaarbasis zullen de energiekosten ongeveer 98 euro bedragen.

Er zijn ook Amerikaanse koelkasten met een A++ in onze vergelijker, maar de prijs ligt hiervan een stuk hoger.

 

LG GSL360ICEV versus Samsung RS53K4400SA

Deze LG moet het opnemen tegen de populaire Samsung RS53K4400SA die we eerder aan een test hebben onderworpen. Beiden koelkasten zitten in hetzelfde prijssegment. Qua modellen is Samsung in dit segment heer en meester.

Maar deze LG doet zeker niet onder voor Samsung. Als ik zelf een objectieve keuze moet maken tussen deze twee koelkasten dan zou ik een lichte voorkeur hebben voor de LG?

Waarom? Omdat de twee modellen elkaar niet veel ontlopen als je kijkt naar de prestaties. Dus daar zit het verschil niet.
De LG bevat in tegenstelling tot de Samsung over een vershoudzone. Daarnaast beschikt de LG over vier plateaus, waardoor er gewoon meer bergruimte is.

Maar de verschillen zijn klein. Met beiden koelkasten, zal je zeker geen miskoop doen!

 

Conclusie en oordeel

Deze LG is een uitstekend staaltje techniek. Alles wat van invloed is op het koelen en goed gekoeld houden van de koelkast, wordt in de gaten gehouden.
Het koelvermogen is meer dan voldoende.  Zo ook de vriescapaciteit: 12 kilo wordt snel naar de juiste temperatuur ingevroren. De superfreeze functioneert prima!

En uiteraard beschikt deze koelkast over alle luxe extra’s die je op dit model mag verwachten. De ijsblokjesmaker en waterkoeler maken dit apparaat tot een allemansvriend in elke huishouden.

Dat alles is reden om deze LG ons keurmerk ‘Redactie keuze’ te geven.

Prijzen vergelijken: LG GSL360ICEV aanbieding

Hieronder heb ik alle informatie verzameld om deze LG voor de laagste prijs op de kop te tikken 😉 Waar vind je de koopjes en aanbiedingen? Zo weet je zeker dat je deze LG GSL360ICEV voor de laagste prijs vind.

Waarschuw mij als de prijs daalt!
×
Waarschuw mij als de prijs daalt tot onder €
Te volgen koelkast: LG GSL360ICEV - €899.00
Price history
×
Prijs ontwikkeling van: LG GSL360ICEV
Bijgewerkt op:
  • €899.00 - 16 June 2017
  • €789.00 - 15 June 2017
  • €899.00 - 14 June 2017
  • €820.00 - 13 June 2017
  • €789.00 - 12 June 2017
  • €820.00 - 9 June 2017
  • €789.00 - 5 June 2017
  • €899.00 - 26 May 2017
Gestart op: 26 May 2017
  • Highest Price: €899.00 - 26 May 2017
  • Lowest Price: €789.00 - 5 June 2017

  • Vergelijk de actuele prijzen in winkels
  • Bekijk de linkjes naar unieke acties en aanbiedingen
  • In de kortingscode box vind je actuele kortingscodes exclusief voor KoelkastSale.nl

Er is helaas geen uitgebreide LG GSL360ICEV handleiding. Er is maar beperkte documentatie op de website van LG.

LG GSL360ICEV handleiding

 

Stuur mij  een LG GSL360ICEV aanbieding?

Ontvang een mail als deze koelkast in de aanbieding komt voor jouw prijs.

Te volgen koelkast: LG GSL360ICEV - €899.00

 

Wat vind jij?

Geef jouw mening