Exquisit SBS550-4A+ INOX review

Exquisit SBS550-4A+ INOX review

Deal Score+1

€599.00 €699.00

De beste aanbieding: koelkaststore koelkaststore.nl
Bekijk koopje van de dag
Waarschuw mij bij een aanbieding
×
Stel jouw eigen aanbieding-monitor in
Te volgen koelkast: Exquisit SBS550-4A+ INOX - €599.00
Bekijk aanbiedingen verloop
×
Prijs ontwikkeling van: Exquisit SBS550-4A+ INOX
Bijgewerkt op:
  • €599.00 - 3 July 2017
  • €586.00 - 1 July 2017
  • €599.00 - 28 June 2017
  • €586.00 - 8 June 2017
  • €599.00 - 25 May 2017
Gestart op: 25 May 2017
  • Highest Price: €599.00 - 25 May 2017
  • Lowest Price: €586.00 - 8 June 2017
1

De Exquisit SBS550-4A+ INOX is een compacte Amerikaanse koelkast met een grote inhoud.
Het eerste wat mij opviel tijdens het plaatsen van deze koelkast is dat deze geen ijsdispenser heeft. Een glaasje koud tapwater zat er dus niet in.

Het voordeel van deze Amerikaanse koelkast is dan wel weer dat deze dus niet hoeft te worden aangesloten op de waterleiding.
Het is een kwestie van de stekker aansluiten en direct begint de motor met koelen.  Plaatsen en draaien maar;-)

Als ik deze Exquisit vergelijken met andere koelkasten, blijkt dat deze side-by-site niet de meest stille is.
Met een geluidsniveau van 43 dB  is deze enigszins hoorbaar. Echter, dat is zeker niet zo storend dat het zorgt voor ergernissen.

 

 

Opvallende eigenschappen Exquisit SBS550-4A+ INOX
Exquisit SBS550-4A+ INOX review  

  • Veel opbergruimte  en vakken
  • NoFrost, dus weinig onderhoud
  • Goedkoop in aanschaf

Lees de complete Exquisit SBS550-4A+ INOX review hieronder.

Interessante koelkast aanbiedingen

Binnenkort weer nieuwe exclusieve kortingsacties.

7.6 Redactie oordeel
Fijne koelkastkast voor zijn prijs

Energielabel: A+
Koelen: 345 liter
Vriezen: 172 liter
Geluid: 43 decibel
Energie: 409 kWu (ongeveer 94 euro)

Snelheid koelen
8
Snelheid vriezen
7.5
Energieverbruik
6
Stabiele koeltemperatuur
8
Gebruiksgemak en Onderhoud
7.5
Hoeveelheid (bij) geluid
7.5
Prijs / kwaliteit
8.5
Voordelen
  • Goedkoop in aanschaf
  • Energiebesparingsfunctie
  • Veel opbergvakken in de vriezer
Nadelen
  • Geen ijsdispenser

Exquisit SBS550-4A+ INOX review door Rob

Rob van KoelkastSale.nlDe Exquisit SBS550-4A+ INOX is een side-by-side koelkast. Dat betekent dus veel plek in je koelkast en vriezer. Dit soorten koelkasten is vaak voorzien van allerlei luxe, zoals waterkoeling en een ijsblokjesmaker. Op deze koelkast van Exquisit vind je dit allemaal niet terug.

Wat dat betreft is het een vrij kale uitvoering, maar dat zie je ook terug in de lage prijs.
In deze review zal ik de checklist van KoelkastSale langs lopen, zodat we deze Exquisit SBS550-4A+ INOX makkelijk kunnen vergelijken met andere Amerikaanse koelkasten.

Onderwerpen waar wij in onze reviews naar kijken.

  • Koelresultaten
  • Energieverbruik van het apparaat
  • Gebruiksgemak en bediening
  • De prijs/kwaliteit ten opzichte van andere Amerikaanse koelkasten

 

Koelresultaten

Ondanks het minpunt dat er geen dispenser in zit om ijsblokjes te produceren en om je te voorzien van een glas koud water, koelt deze Exquisit koelkast wel erg goed.

Hij heeft een superkoel-functie, waarmee je een boost geeft om een grote hoeveelheid boodschappen snel op de juiste temperatuur te krijgen.
Wanneer je dus de boodschappen in de koeling plaatst, kun je ervoor kiezen om de superkoeler in te schakelen. De voedingsmiddelen bereiken dan op een snellere manier de juiste temperatuur.
En om goed koelen daar draait het natuurlijk allemaal om.

Met een koel inhoud van 345 liter kun je met gemak al je boodschappen kwijt, maar toch is deze Exquisit wat minder groot dan de eerder geteste Haier HRF-628DF6.
Je kunt je voedingsmiddelen opbergen op drie plateaus en in twee groentelades. Het biedt voldoende ruimte om alle weekboodschappen te plaatsen.

In het vriesgedeelte tref je zes vriesvakken aan. Het kost je waarschijnlijk nog moeite om al deze zes vakken vol te krijgen.

Exquisit makkelijk in te stellen en te bedienen

Aan de buitenzijde van de koelkast kun je in het display de temperaturen in het vriesvak en in het koelgedeelte aflezen.
Zo weet je zeker dat alle producten op de juiste temperaturen worden gekoeld.

Deze Amerikaanse koelkast koelt alles in het koelgedeelte gelijkmatig en houdt deze voldoende lang koel. Bij een stroomuitval blijven de producten 8 uur op temperatuur. Dit geeft aan dat de koelkast goed geïsoleerd is, want dit resultaat is beter dan sommige veel duurdere Samsung koelkasten.

 

EnergieverbruikExquisit SBS550-4A+ INOX en energieverbruik

Zoals elke Amerikaanse koelkast is deze Exquisit niet de zuinigste koelkast. Op het energielabel vinden we energieklasse A+ en hiermee is het niet de zuinigste Amerikaanse koelkast die momenteel verkrijgbaar is. De Samsung RS7568BHCSP heeft een A++ label. In praktijk scheelt dit ongeveer 15 euro per jaar aan stroomkosten.

Het jaarlijks verbruikt van dit apparaat is 409 kWh, dit is zo’n 95 euro per jaar. Het heeft wel een energiebesparende functie. Wanneer je een tijdje met vakantie gaat, is het dan ook aan te raden om deze functie in te schakelen.

Daarnaast heeft het een deuralarm. Dit helpt je te herinneren om de deur goed af te sluiten. Zo komt er niet teveel warmte de koelkast binnen. Om toch te kunnen besparen op je energienota kun je zelf maatregelen nemen.

Het is trouwens voordeliger om een volle koelkast te laten koelen, dan een lege. Dit heeft te maken met de warme lucht, die na het openen van de deur, terecht komt in de lege plaatsen in het koelgedeelte. Deze warme lucht moet vervolgens weer gekoeld worden en dat kost weer energie.

Indien je een pan soep in de koelkast wilt bewaren, is het belangrijk dat deze goed is afgekoeld. Dit geldt overigens ook voor alle andere voedingsmiddelen die je wilt bewaren. Niet alleen het openen van de koelkastdeur, maar ook de warmte van etensresten zorgen voor een te hoge temperatuur in het koelgedeelte.

 

Bediening/gemak

Exquisit SBS550-4A+ INOX indeling en plateaus

Je hoeft geen moeilijke toestanden uit te halen om deze koelkast te kunnen gebruiken. De indeling is overzichtelijk en biedt plaats aan al je boodschappen. Een groot gezin kan met gemak alle weekboodschappen in deze Amerikaanse koelkast kwijt.

Je kunt de koelkast deels zelf inrichten naar wens. Niet alle bakjes in de deur zijn verstelbaar, waardoor je soms voor een fles frisdrank een ander geschikt plekje moet creëren.

Het koelen verloopt prima. Je kunt heel eenvoudig de gewenste temperatuur instellen en aan de buitenzijde aflezen wat de binnentemperatuur is.

Een pluspunt is het uiterlijk van deze koelkast. Met name de kleur vind ik erg mooi. Het heeft een grijzige blauwachtige coating dat goed past in vele keukens. Deze Amerikaanse koelkast mag best gezien worden.

 

 

Prijs/kwaliteit

Je hoeft niet de hoofdprijs te betalen om eigenaar te kunnen worden van deze mooie Amerikaanse koelkast. Hij is erg betaalbaar en biedt genoeg plek voor al je etenswaren.

Het is echter niet de meest luxueuze side-by-side koelkast met alle opties, zoals een dispenser om ijsklontjes te maken en om koel water te kunnen tappen. Desalniettemin krijg je voor de aanschafsprijs een hele fijne koelkast met voldoende opbergruimte en goede koelfuncties.

Wat zeggen andere klanten

“Nadat onze oude koelkast op was deze aangeschaft. Het is een hele fijne koelkast met veel ruimte. Wij kunnen onze wekelijkse boodschappen goed kwijt in de koeling. Een dispenser gebruiken we toch niet, maar wilden wel graag een Amerikaanse koelkast. En deze paste goed in ons budget. Veel voor weinig.”

 

 

Exquisit SBS550-4A+ INOX aanbieding en prijzen

Hieronder een overzicht van winkels, waar deze Exquisit SBS550-4A+ INOX te koop is. We hebben linkjes gemaakt naar actuele aanbiedingen.

 

Exquisit SBS550-4A+ INOX video review

Ben je nog niet zeker of dit de Amerikaanse koelkast is die je zoek?
Bekijk ons overzicht met de Beste Koop Amerikaanse koelkasten van dit moment.

Wat vind jij?

Geef jouw mening