Pelgrim PKD5122K review en aanbieding

Vergelijk koelkast
Deal Score0

€649.00 €879.00

Laagste prijs bij: expert.nlExpert
Naar de aanbieding
Waarschuw mij bij een aanbieding
×
Stel jouw eigen aanbieding-monitor in
Set Alert for Product: PELGRIM PKD5122K - €649.00
Bekijk aanbiedingen verloop
×
Prijs ontwikkeling van: PELGRIM PKD5122K
Bijgewerkt op:
  • €649.00 - 20 November 2017
  • €715.00 - 3 November 2017
  • €572.00 - 2 November 2017
  • €715.00 - 13 October 2017
Gestart op: 13 October 2017
  • Hoogste prijs €715.00 - 13 October 2017
  • Laagste prijs €572.00 - 2 November 2017
0

Het merk Pelgrim zie je vaak terug keukens met inbouwapparatuur. Qua prijs bevindt Pelgrim zich zeker niet in de laagste categorie. Daarom mag je ook best wat verwachten van deze inbouwkoelkast. In deze uitgebreide Pelgrim PKD5122K review vergelijken we de prestaties met andere koelkasten. Is deze Pelgrim een goede keuze? Hieronder lees je al onze ervaringen en bevindingen.

ao.nl-logo-actie-weken

Kortingscode voor 30 euro van AO.nl

Direct 30 euro extra korting bovenop de lage prijzen van AO.nl!

Klik hier voor jouw kortingscode

Kortingscode is geldig t/m 28 februari 2018, op koelkasten vanaf € 349

Pelgrim PKD5122K review

Het koelgedeelte van dit tafelmodel heeft een  volume van 216 liter. Dit is aardig veel volume voor een tafelmodel koelkast. In deze Pelgrim zit geen vriezer ingebouwd.
De koelkast heeft 5  plateaus, waarvan er maar één in hoogte is te verstellen. En onder in de koelkast vind je een standaard groentelade over de volle breedte. In de deur is veel opbergruimten met 4 deurrekken.

6.8 Redactie oordeel
Matige koelkast voor de prijs

Inbouw koelkast - zonder vriezer
Energielabel:A++
Inhoud:217 liter
Nishoogte:122,5 cm
Predicaat:geen

Snelheid koelen
5
Energieverbruik
9.5
Stabiele koeltemperatuur
7
Gebruiksgemak en Onderhoud
5
Hoeveelheid (bij) geluid
8.5
Prijs / kwaliteit
6
Voordelen
  • Zeer energiezuinig
  • Stil
Nadelen
  • Matig koelvermogen
  • Prijs is te hoog

De beoordeling laat zien dat het een koelkast is met enkele dikke plussen, maar ook zeer matige voor een koelkast in deze prijsklasse. Hieronder meer uitleg bij het testoordeel.

Pelgrim PKD5122K review met alle voordelen en nadelen

 

 

Voor koelen een onvoldoende

Een koelkast met een onvoldoende voor koelen, dat klinkt gek. De producten in de koelkast worden te langzaam terug gekoeld naar de ingestelde temperatuur.  Ook heeft de Pelgrim PKD5122K  moeite om de koeltemperatuur vast te houden als er veel nieuwe lading producten bijkomen.  Wanneer er een nieuwe, en dus nog niet gekoelde, lading in de koelkast wordt gezet, wordt het in het koelgedeelte iets te warm voor de al reeds aanwezige producten.

Het koelvermogen is te laag in vergelijking met andere koelkasten, zoals de Zanussi ZBA19020SV.

 

Laag verbruik, lage gebruikskosten

Een koelkast staat 24 uur per dag aan.  Daarom kun je snel besparen op je energierekening door te kiezen voor een energiezuinige koelkast.
Deze koelkast heeft een zuinig A++ energielabel. Op jaarbasis ligt het verbruik op 104 kWh,  omgerekend ongeveer 24 euro per jaar. Daarmee is het een van de zuinigste inbouwkoelkasten die we bekeken hebben.

 

Gemak tijdens gebruik

Veel mensen kopen een koelkast alleen op basis van specificatie en prestaties. Ik wil adviseren om altijd ook naar gebruiksgemak te kijken, want een koelkast gaat al snel 10 jaar mee. Van onhandigheden heb je dus erg lang en bijna dagelijks last. Ook op dit onderdeel laat de Pelgrim koelkast toppen en dalen zien.

Een minpunt is het gebrek aan een flexibele indeling van de Pelgrim. Het is een gemiste kans dat je niet alle plateaus zelf kan indelen.  De groentelade is licht en valt er gemakkelijk uit, lastig als je elke keer na het inladen van groente en fruit weer de la op zijn plek moet schuiven.

Een continu zoemend geluid is een van mijn grootste koelkast-ergernissen. Gelukkig stelt de Pelgrim me hier niet teleur met een laag geluidsniveau van 41 decibel. Dat is voor een inbouwkoelkast zeker acceptabel.

 

Mijn oordeel en advies

Mark redactielid KoelkastSale.nl

Je bent met de Pelgrim PKD5122K niet veel kwijt aan energiekosten. Dat is hét grote pluspunt van deze koelkast, maar alleen hiermee kom je er niet. Vandaag de dag zijn er concurrenten die op alle onderdelen een voldoende score.  Deze Pelgrim PKD5122K review laat zien dat de koelkast maar matig presteert. Door het gebrek aan koelcapaciteit, zal ik deze inbouwkoelkast dan ook niet adviseren.  Zoek je een alternatief? Bekijk dan eens dit overzicht met beste geteste inbouwkoelkasten. Ik besef dat er nog niet veel modellen staan met een hoogte van rond de 120 cm. Daarom zal ik het overzicht snel aanvullen met meer inbouwmodellen met deze hoogte afmeting.

Rob maakt sinds 2017 onderdeel uit van de redactie van Koelkastsale. Hij volgt als jaren de ontwikkelingen op het gebied van koelkasten en vriezers. Voor de website is zijn aandachtsgebied het beoordelen en reviewen van nieuwe apparaten.

Wat vind jij?

Geef jouw mening

Vergelijk deze producten
  • Koelkasten (0)
  • Vriezers (0)
Bekijk & Vergelijk
0