De beste koel vriescombinatie inbouw modellen

Ben op zoek naar een inbouw koelvriescombinatie voor je keuken? Dan is het maken van een keuze nog niet zo makkelijk. In onze mailbox ontvangen we hierover veel vragen. Hoeveel koelruimte is nodig en moet ik kiezen voor een model met of zonder vriezer.

Op basis van deze veel gestelde vragen, heb ik een uitgebreid artikel geschreven voor iedereen die een inbouwkoelkast wil gaan kopen.

Overzicht van populaire koel vriescombinatie inbouw modellen

Voor wie al zeker weet dat een inbouw koelkast de beste keuze is, heb ik een paar uitblinkers er uit gehaald die als winnaars uit de vergelijkingstest zijn gekomen. Daarna volgt een overzicht van veel verkochte modellen die we beoordeeld hebben.

Winnaar inbouwkoelvriezer 2018

Siemens KI86SHD40 inbouwkoelkast met vriezerDe Siemens KI86SHD40 kun je naadloos integreren in je keuken en biedt voldoende koel- en vriesruimte voor 3-4 persoonshuishoudens. De Bosch KIS86HD40 is technisch identiek maar een stuk duurder. Lees de uitgebreide review.

 • Uitstekend koelvermogen
 • Zuinig A+++ energielabel
 • Stil
 • Beste uit de Test / Beste Koop Consumentenbond (juni 2018)

[dfrcs ean=”4242003717431″]

 

Winnaar inbouwkoelkast zonder vriezer

Siemens KI81RAD30 inbouw 178 cmDe Siemens KI81RAD30 heeft al lange tijd het predicaat Beste Koop én Beste uit de Test van de Consumentenbond. Op alle onderdelen scoort dit model uitstekend.

 • Koelt uitstekend
 • Zeer stil
 • Zeer energie
 • Beste uit de Test / Beste Koop Consumentenbond (juni 2018)

[dfrcs ean=”4242003621660″]

De Siemens KI81RAD30  kwam ook al eerder in onze eigen vergelijkingstest als uitblinker naar voren. Lees de uitgebreide Siemens KI81RAD30 beoordeling. Hieronder vind je alle beoordelingen van inbouwmodellen die we gemaakt hebben.

9.2
Siemens KI81RAD30 review

Siemens KI81RAD30 review

De Siemens KI81RAD30 heeft de hoogste score ooit gekregen in de vergelijkingstest van de Consumentenbond. Wat maakt dit zo'n goede koelkast? En wat zijn dan de nadelen van deze koelkast? In deze uitgebreide Siemens KI81RAD30 review heb ik de ...
8.8
Liebherr IK1910-20 review

Liebherr IK1910-20 review

In deze korte Liebherr IK1910-20 review mijn eerste bevindingen over deze inbouwkoelkast. Dat Liebherr een prima koelkasten bouwer is, bewijst deze Liebherr IK1910-20. Dit is een inbouwkoelkast zonder vriezer met een inhoud van 186 liter. De ...
8.6
Siemens KI86SHD40 review – 178cm inbouwkoelkast met vriezer

Siemens KI86SHD40 review – 178cm inbouwkoelkast met vriezer

De prestaties van inbouw koel-vriescombinaties zijn over het algemeen wat minder als bij de vrijstaande modellen. Gelukkig laat deze Siemens KI86SHD40 review zien dat het anders kan. Op enkele kleine minpunten na de perfecte inbouwkoelkast met ...
7.9
Zanussi ZBA19020SV review

Zanussi ZBA19020SV review

De Zanussi ZBA19020SV heeft in onze test het cijfer 10 gehaald voor het onderdeel prijs-kwaliteit. De koelkast is een inbouwkoelkast van het model tafelmodel. Dat betekent dat je een goede koelkast krijgt voor een lage prijs. In deze Zanussi ...

Op dit moment zijn ongeveer 7 van de 10 verkochte koelkasten een vrijstaande koelkast. Hierdoor zijn inbouwkoelkasten minder interessant voor fabrikanten. 

Later heb ik nog enkele alternatieven voor inbouwkoelkasten op een rij gezet die zeer interessant zijn qua prijs en uitstraling.

Maar eerst eens 3 belangrijke tips, waar je rekening mee moet houden voordat je gaat shoppen.

Tips bij het kiezen van een inbouwkoelvriezer

Zeker bij een open keuken heeft inbouwapparatuur voor de meeste kopers de voorkeur.  Helaas is het assortiment van inbouwapparatuur een stuk kleiner dan bij vrijstaand. En omdat ook de prestaties nogal verschillen is het extra belangrijk de juiste apparatuur te kiezen. Hieronder zet ik de belangrijkste praktijktips op een rij.

Standaard maten en afmetingen

Het aller belangrijkste begint met het goed opmeten van de maximale hoogte, breedte en diepte van de koelkast. Je zal niet de eerste zijn waarbij de koelkast bij nader inzien te groot is en niet past in de nis. Een ervaren klusser kan met de stelpootjes en wat freezen nog wel enkele milimeters smokkelen, maar uiteindelijk houdt het op.

Veel voorkomende hoogte afmetingen

Er zijn een aantal hoogte maten die veel voorkomen. Dit zijn 102 cm, 122 cm en 178 cm. De inbouwkoelkasten van 178 cm zijn vaak de modellen met een vriezer.

Houdt er rekening mee dat een inbouwkoelkast altijd voldoende ventilatieruimte moet hebben om warmte te kunnen afvoeren. Plaats het apparaat dan ook nooit strak tegen de muur. Bij onze reviews hebben we de ventilatieruimten vermeld.

Hoogte Gemiddeld
inhoud in liters
102 cm 124 – 144 liter
Geschikt voor 1 -3 personen
122 cm 155 – 162 liter
Geschikt voor 3 -4 personen
178 cm 235 – 239 liter
Geschikt voor 5 -6 personen

Tip 2: Twee type koelkastdeur bevestiging

Het grote voordeel van inbouw is dat je het apparaat perfect kan laten samensmelten Het plaatsen van een nieuwe inbouw koelkast kan een behoorlijk lastige klus zijn.
Zeker als de maatgeving van je nieuwe koelkast net niet overeenkomt met de oorspronkelijke koelkast in je keuken.  Zoals je in de bovenstaande tabel ziet aangegeven, kan de hoogte soms net een centimeter verschillen.

Het monteren van een keukenpaneel aan je nieuwe inbouw koelkast kan op twee manieren, namelijk:

 • sleep deur montage
 • deur-op-deur montage

Hieronder kun je zien welke deursysteem in jouw keuken wordt toegepast.

inbouw koelkast - monteren van een sleepdeur
inbouwkoelkast met een deur-op-deur systeem

Tip 3: Inbouwkoelkasten zijn (te) duur

Ten opzichte van vrijstaande koelkasten is het aantal inbouwkoelkasten die wij als redactie kunnen adviseren een stuk kleiner.
Het assortiment inbouwkoelkasten vele male kleiner dan van de vrijstaande modellen.  Het lijkt wel of de inbouwkoelkasten zo’n beetje het buitenbeentje bij de fabrikanten zijn. Bij veel inbouwvarianten liggen de (koel)prestaties ook nog een stuk lager dan het vrijstaande broertje.

Uit onze reviews en vergelijkingstesten blijkt dat de inbouw-variant vaak duurder is en minder presteert.
Het energieverbruik ligt hoger en de netto inhoud in liters is minder.

De meeste fabrikanten geven weinig prioriteit aan de ontwikkeling van hun inbouwkoelkasten. Gelukkig zijn er maar een paar uitzonderingen, zoals uit de top 5 hierboven blijkt.

Een conclusie die misschien niet iedereen zal waarderen: de prijs/kwaliteit van inbouwkoelkasten in onder de maat.
Daarom hebben we gezocht naar alternatieven voor inbouw apparatuur die je gezien moet hebben.

Alternatief 1: Retro koelkasten

Bekijk assortiment retro keolkast

Smaken verschillen natuurlijk, maar een retro koelkast is zeker een mooie blikvanger in een landelijke- of juiste een strakke keuken.
Retro koelkasten zijn verkrijgbaar in alle denkbare maten en kleuren, zodat deze passen in veel interieuren.

Het voordeel is een jaren 50 look, maar wel met alle specificaties en prestaties van een moderne nieuwe koelkast.
Er zijn modellen met als zonder vriezer.

Zelf vind ik dit een van de mooiste blikvangers in een keuken. Je moet het gewoon eens zien en door je hoofd laten gaan.

Bekijk het assortiment retro-koelkast.

Alternatief 2: Amerikaanse koelkast

Beste Koop vrijstaande koelkasten

Een ander model koelkast wat past als vrijstaand model in bijna elke keuken is de Amerikaanse koelkast.
Op het plaatje hiernaast mijn trots….mijn eigen Amerikaanse koelkast.

Ook in een strakke keuken kan de Amerikaanse koelkast een vervanger zijn voor de inbouwkoelkast.

We hebben de beste Amerikaanse koelkasten nog niet zo lang geleden op een rijtje gezet. Qua prijs en kwaliteit een mooi alternatief voor een inbouw koelkast.

Over smaak valt natuurlijk te twisten. Andere ideeën en foto’s van keukens waarin koelkasten een mooie blinkvanger zijn kunnen we zeker waarderen. Dit helpt andere een ideeën te vormen.

KoelkastSale.nl
Logo
Vergelijk items
 • Koelkasten (0)
 • Vriezers (0)
Vergelijken
0