Top10 beste vrijstaande koelkast

Beste Koop vrijstaande koelkast - vergelijken en reviews door de redactieVan een nieuwe vrijstaande koelkast verwacht je dat deze jarenlang meegaat, perfect koelt,  zuinig en stil is.
Maar welke moet je kiezen? Er honderden verschillende modellen.

Onze test-redacteuren hebben een groot aantal vrijstaande koelkasten uitgebreid getest. Hieronder lees je alle testgegevens en vind je links naar de uitgebreide reviews.

Opvallend is dat er grote verschillen tussen de modellen zitten én de duurste zijn lang niet altijd de beste!

 

Startpunt voor het vinden van de beste vrijstaande koelkasten.

Deze pagina wordt na elke review ververst met de nieuwste testgegevens.
Hierdoor is het een perfect startpunt voor het vinden van een nieuwe vrijstaande koelkast die past bij jouw huishouden.

  • De 10 favoriete vrijstaande koelkasten van de redactie.
  • Welke moet je kiezen? Een overzicht van modellen, soorten en de verschillen.
  • Actuele koelkast aanbiedingen en kortingsacties.

 

Top 10: beste vrijstaande koelkasten

In de afgelopen jaren hebben we praktijkervaring opgedaan met tientallen type koelkasten van verschillende merken.
Zoals gezegd zijn de duurdere koelkasten lang niet altijd de beste.

Hieronder staan de beste vrijstaande koelkasten die uit onze vergelijkingstesten naar voren zijn gekomen.
Allemaal  apparaten die verder boven de concurrentie uitstijgen.

9.1
LG GBB72PZEXN review en aanbieding

LG GBB72PZEXN review en aanbiedingRedactie keuze

In de koelkast-test van de Consumentenbond van oktober 2019 komt deze LG als Beste uit de Test. Genoeg reden om in onze eigen LG GBB72PZEXN review deze koelvriescombinatie eens onder de loep te nemen. Waar is de LG GBB72PZEXN in de aanbieding? ...
9.1
LG GBB62PZGFN review en aanbieding

LG GBB62PZGFN review en aanbieding

LG is een sterk merk als het om koelkasten gaat en staat op dit moment onze nr.1 positie in onze vergelijkingstest met koelvriescombinaties. In deze LG GBB62PZGFN review heeft KoelkastSale een interessant alternatief bekeken. Goed om te weten is ...
8.9
Liebherr CNP 4813-21 review en aanbieding

Liebherr CNP 4813-21 review en aanbieding

Zoek je een écht grote koelvriescombinatie? Dan moet je deze Liebherr zeker eens bekijken, want bijna 250 liter koelruimte is absoluut ruim te noemen. Ik heb deze koelkast ook bekeken. Al mijn belangrijkste bevindingen en alle plus- en minpunten ...
8.9
Liebherr CNP 4313-23 review en aanbieding

Liebherr CNP 4313-23 review en aanbieding

Liebherr CNP 4313-23 is een nieuw model uit 2020. De letter P in de naam geeft bij Liebherr aan dat we te maken hebben met het zuinigste model uit de productreeks. In de tijd dat we CO² uitstoot willen terugdringen, is een energiezuinige koelkast ...
8.9
Bosch KGF39PI45 review en testoordeel

Bosch KGF39PI45 review en testoordeel

De Bosch KGF39PI45 is een koelvriescombinatie uit de top serie-8 van Bosch. Door de Consumentenbond is deze Bosch in juni 2018 uitgeroepen tot beste uit de test. De netto inhoud biedt voldoende ruimte voor een gezin. Ik ga in deze Bosch KGF39PI45 ...
8.7
Siemens KG36EAWCA review en aanbiedingen

Siemens KG36EAWCA review en aanbiedingen

In deze Siemens KG36EAWCA review bekijken we deze recente koelvriescombinatie uit 2020. Vanaf 1 maart 2021 moeten alle koelkasten die verkocht worden, voorzien zijn van het  nieuw energielabel. De oude labels en energieklasse worden aangepast.  ...
8.6
Samsung RB37J5029SS review

Samsung RB37J5029SS review

Deze week heb ik een uitgebreide Samsung RB37J5029SS review geschreven. Ik heb deze koelkast uitgebreid beoordeeld en vergeleken met de concurrentie. Hierbij heb ik gekeken naar: koel en vriescapaciteit energieverbruik geluid ...
8.6
Siemens KG36EBW40 review

Siemens KG36EBW40 review

Deze Siemens koel-vriescombinatie is door de Consumentenbond uitgeroepen als Beste Koop in hun test van juni 2017.  Ook in onze vergelijkingstest van koel-vriescombinaties gooit de Siemens hoge ogen. In deze KG36EBW40 review ga ik op zoek naar de ...
8.6
Siemens KI86SHD40 review – 178cm inbouwkoelkast met vriezer

Siemens KI86SHD40 review – 178cm inbouwkoelkast met vriezer

De prestaties van inbouw koel-vriescombinaties zijn over het algemeen wat minder als bij de vrijstaande modellen. Gelukkig laat deze Siemens KI86SHD40 review zien dat het anders kan. Op enkele kleine minpunten na de perfecte inbouwkoelkast met ...
8.6
Bosch KGE39AWCA versus Bosch KGE39ALCA review | prijzen & aanbiedingen

Bosch KGE39AWCA versus Bosch KGE39ALCA review | prijzen & aanbiedingen

Als je op dit moment een koelkast wilt gaan kopen, zal je merken dat veel goed geteste modellen niet meer leverbaar zijn. Daarom bekijken we in deze Bosch KGE39ALCA review dit nieuwe model koelvriescombinatie. Deze Bosch is vanaf 2020 op de markt en ...

De duurste vrijstaande koelkasten zijn lang niet altijd de beste keuze.

Niet zeker of dit de koelkast is die je zoekt?

Ben je niet overtuigd of je de juiste keuze maakt?  Lees dan zeker verder, want we hebben nog uitgebreide praktijk informatie en tips voor het vinden van jouw ideale koelkast.
Verder hebben we nog een praktische keuzehulp gemaakt. En kom je er nog niet uit?…mail ons dan gewoon: info@koelkastsale.nl

 

Onze garantie: onafhankelijk en eerlijk koelkastadvies

Garantie en zekerheid van KoelkastSale.nlKoelkastSale heeft zelf geen magazijn vol met koelkasten, daarom kunnen we een eerlijk en oprecht advies geven.
En uiteraard zijn we onafhankelijk en kunnen daarom zoeken naar de goedkoopste aanbieden en kortingen in meer dan 15 (web)winkels.

 

 

Onze praktijkervaring: verschillende modellen en fabrikanten

Hierboven vind je de favoriete vrijstaande koelkasten van onze redactieleden.  Zoals je ziet is het voor een deel ‘appels-met-peren’ vergelijken.
Het plaatje hieronder geeft een overzicht van de verschillende soorten koelkasten.

indeling koelkasten - modellen en soorten

In veel webwinkels worden soorten, modellen en namen door elkaar heen gebruikt, zodat het lastig is om de juiste keuze te maken.

 

Vrijstaande koelkasten met vriezer

Voor de meeste mensen zal een vrijstaande koelkast met een vriezer de beste keuze zijn. Deze koelkasten worden het meeste verkocht en leveren de beste prijs/kwaliteit. Heb je echter voldoende ruimte in je (bij)keuken dan kun je ook kiezen voor een losse koelkast en vriezer. Al zijn twee losse apparaten duurder en gebruiken meer stroom. Binnen deze categorie heb je drie verschillende modellen.

Koelvriescombinatie (of upside down)

Dit is samen met het tafelmodel de meeste verkochte soort koelkast. In deze koelkast is het koelgedeelte en het vriesgedeelte met twee aparte deuren te bereiken.
In de meeste gevallen zit de vriezer onder en de koelkast boven. Hierdoor zijn de producten in de koelkast altijd makkelijk toegankelijk.

De vriezer is ruim en het apparaat is vaak voorzien van 2 losse thermostaten. In onze vergelijkingstesten komen de koel-vriescombinaties er goed uit de test. Stil, zuinig, betrouwbaar en functioneel zijn de woorden die bij deze soort koelkast passen.

Bekijk de tabel met alle testgegevens van koel vriescombinaties.

 

Dubbeldeurs koelkasten

De dubbeldeurs koelkast heeft ook een koel en vriesdeel aan boord, maar is in dit soort zit de koeldeel juist en de vriezer boven. Praktisch is dit niet handig, want je moet steeds door de knieën om iets uit de koelkast te pakken.

Dit zijn vaak de goedkopere en standaard uitgevoerde vrijstaande koelkasten met een vriezer. Door de onhandige indeling is ons advies om geen dubbeldeurs koelkast te kopen, tenzij het budget niet anders toelaat.

 

Amerikaanse koelkasten of wel side-by-side

De Amerikaanse koelkast wordt ook wel side-by-side genoemd Bij deze luxueuze koelkasten heb je een grote losse koelkast en vriezer naast elkaar.
Vaak kun je deze koelkasten aansluiten op de waterleiding, voor de ijsblokjesmaker of een gekoelde watertap.
Omdat deze soort koelkast steeds populairder wordt, hebben we de afgelopen maanden een aantal Amerikaanse koelkasten getest. Bekijk de 5 favoriete Amerikaanse koelkasten van KoelkastSale.

 

Vrijstaande koelkasten zonder vriezer

Sommigen hebben al een losse vrieskist en zoeken daarom een losse vrijstaande koelkast zonder vriesdeel. Voor deze groep zijn er twee modellen waar je uit kan kiezen: het tafelmodel koelkast of de grote kastmodel koelkast.

 

Tafelmodel

Dit model is erg populair en wordt erg veel verkocht. Vaak wordt dit model verkocht als inbouwvariant, maar is dus ook vrijstaand te koop.
Het is een tamelijk eenvoudige en kleine koelkast. Voor kleine huishoudens voldoende groot, maar voor gezinnen vaak te klein.

Soms vind je een klein vriesvakje in het tafelmodel. Dit is dan meestal een 2-sterrenvriesvak. Dat wil zeggen dat je hier producten kunt bewaren die al bevroren zijn. De vriescapaciteit is te laag om bijvoorbeeld brood in te vriezen. Het is dus zeker geen volwaardige vriezer, houd hier rekening mee om teleurstelling te voorkomen.

 

Kastmodel

Het kastmodel is gelijkwaardig aan het tafelmodel, alleen zijn ze iets hoger dat het tafelmodel.
De inhoud is voldoende voor een gezin van 4 personen.

 

Nieuwe vrijstaande koelkasten die we binnenkort gaan reviewen

Mark redactielid KoelkastSale.nl

Onze reviews bestaan niet uit een simpele tabel met specificaties van het apparaat. Onze visie is om uitgebreide reviews te schrijven, waarin we elke koelkast uitgebreid bekijken, beoordelen en vergelijken met anderen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Uiteraard kost deze manier van testen veel tijd. Gelukkig hebben we onze team van KoelkastSale kunnen uitbreiden met een test redacteur.
Op de planning staan op de komende weken de volgende merken & modellen te testen.

 

 

KoelkastSale.nl
Logo
Vergelijk items
  • Koelkasten (0)
  • Vriezers (0)
Vergelijken
0