Lage prijs LG GBB59SWFZB review en aanbieding

LG GBB59SWFZB review en aanbieding

Deal Score+1

€529.00 €799.00

Laagste prijs bij: wehkamp.nlWehkamp
Naar de aanbieding
Waarschuw mij bij een aanbieding
×
Stel jouw eigen aanbieding-monitor in
Set Alert for Product: GBB59SWFZB koelvriescombinatie - €529.00
Bekijk aanbiedingen verloop
×
Prijs ontwikkeling van: GBB59SWFZB koelvriescombinatie
Bijgewerkt op:
  • €529.00 - 31 January 2018
  • €539.00 - 23 January 2018
  • €469.00 - 16 January 2018
  • €539.00 - 28 November 2017
  • €488.00 - 23 November 2017
  • €539.00 - 11 October 2017
  • €449.00 - 30 September 2017
Gestart op: 30 September 2017
  • Hoogste prijs €539.00 - 11 October 2017
  • Laagste prijs €449.00 - 30 September 2017
1

Ben je op zoek naar een nieuwe koelkast, waar moet je dan op letten? Koelt de koelkast goed, verbruikt hij daarbij veel energie, heeft de vriezer voldoende capaciteit en hoeveel past er in de koelkast? Deze LG GBB59SWFZB is een koelvriescombinatie voor een interessante prijs. Voor deze review heb ik de koelkast uitgebreid beoordeeld.

Maar er zijn nog veel meer eigenschappen die bij een koelkast belangrijk kunnen zijn. Hieronder alle bevindingen waar je wellicht nog niet aan had gedacht. En natuurlijk een eindoordeel als we alles op een rij zetten.

8.1 Redactie oordeel
Elke euro waard

Energielabel: A++
Koelruimte: 225 liter
Vriesruimte: 93 liter
Geluid: 37 decibel
Energie: 259 kWu (59 euro p/j)

Snelheid koelen
6.5
Snelheid vriezen
9.5
Energieverbruik
7.5
Stabiele koeltemperatuur
9.5
Gebruiksgemak en Onderhoud
6
Hoeveelheid (bij) geluid
9
Prijs / kwaliteit
9
Voordelen
  • Snel invriezen
  • Stabiel houden temperatuur
  • Nauwkeurige temp. instellingen
  • Stil
  • Aantrekkelijke prijs
Nadelen
  • Minder snel koelen van boodschappen

ao.nl-logo-actie-weken

Kortingscode voor 30 euro van AO.nl

Direct 30 euro extra korting bovenop de lage prijzen van AO.nl!

Klik hier voor jouw kortingscode

Kortingscode is geldig t/m 28 februari 2018, op koelkasten vanaf € 349

LG GBB59SWFZB review door Marc

De LG GBB59SWFZB is een koel-vries combinatie, ook wel up-side down combinatie genoemd. De vriezer bevindt zich onder het koeldeel en het gaat hier om een viersterren vriesdeel. Het koeldeel heeft een inhoud van 225 liter waarvan 27 liter is gereserveerd voor een vershoudzone.  Het vriesdeel heeft een volume van 93 liter.

De klimaatklasse SN-T, geeft aan dat deze koelkast geschikt is voor omgevingen waar de temperatuur tussen de 10 en de 43 graden ligt. Het energielabel dat deze koel-vries combinatie meekrijgt is A++, de één na hoogste klassering wanneer het om energieverbruik van koelkasten gaat.

Gezien de lage prijs zijn dit allemaal prima specificaties.

Samenvatting bevindingen LG GBB59SWFZB review

 

Beperkt koelvermogen en een top invries capaciteit

Door zijn grootte volume kun je vrij veel producten kwijt in deze koelkast. Maar het koelvermogen moet hier dan wel op zijn aangepast, zodat producten snel naar de juiste temperatuur worden gekoeld. Dit is belangrijk om de houdbaarheid en versheid van boodschappen te verlengen.

Dit onderdeel blijkt de achilleshiel van de LG GBB59SWFZB en hierop scoort de LG een minpunt. Het duurt veel langer dan bij andere geteste koelvriescombinatie, voordat een grote lading ongekoelde weekboodschappen op de juiste temperatuur zijn.  Ik zie dit zwakke punt ook terug in de testen van andere testinstituten.

Dit is best opvallend, want het vriesvermogen is juist top! De viersterrenvriezer vriest zeer snel grote hoeveelheden tegelijk in. De snel NO-frost vriesfunctie doet zijn werk erg goed.

Als de producten eenmaal gekoeld zijn, dan weet de LG trouwens alles perfect op de ingestelde temperatuur vast te houden.

Van de buitenkant en binnenkant een mooie hoge smalle koelkast. Prima prijs/kwaliteit verhouding.

H.Kabooter

Volledige uitgerust en gemakkelijk in gebruik

Het gebruiksgemak van een koelkast is voor een deel persoonlijk. Toch wil ik enkele bijzonderheden benoemen die mij opvallen.

De instelbaarheid van de plateaus is goed. Alle drie zijn ze in hoogte verstelbaar. Ook beschikt de koelkast over één groentelade met een vochtregeling. Dit is bijzonder voor een koelkast uit deze prijsklasse. Hierdoor blijven groente en fruit langer vers en dus langer lekker. Een echte O-graden zone is niet aanwezig op de LG.

Het vriesdeel bestaat uit 3 lades en het betreft hier een no-frost vriezer. En voor wie het belangrijk vindt: een bakje voor ijsblokjes wordt meegeleverd;-)

Led verlichting op de LG koelkast

Op de koelkast zitten een hele reeks waarschuwingssignalen. Bij het niet goed sluiten van de koelkastdeur krijg je een waarschuwing. Bij het vriesdeel is dit niet, wel gaat er een waarschuwingslampje branden als de temperatuur boven de ingestelde temperatuur komt.

Een andere pluspunt is de LED verlichting in het koeldeel. Hiermee wordt alles op een fijne manier verlicht en bovendien gebruikt led minder energie. Jammer is dat er geen knop is om alleen het vriesdeel of juist het koeldeel uit te schakelen. Het is dus alles of niets.

 

Uitleg bij LG terminologie

Elke fabrikant heeft zo zijn eigen woorden voor bepaalde functies. Deze klinken allemaal fantastisch, maar in feite is het allemaal niet veel anders dan de functies van andere fabrikanten.

Fresh balancer
Zoals gezegd is er een vochtregeling aanwezig voor de groentelade. Met een schuifje kun je deze aanpassen. LG noemt dit de FRESH Balancer. Deze kun je zelf aanpassen naargelang er groente of fruit in de lade aanwezig is.LG FRESH Balancer

Uitleg over LG fresh converterFresh Converter
Hiermee kun je de lade aanpassen op vis, vlees of groenten. Zo verandert de lade van temperatuur met als doel om jouw producten onder optimale omstandigheden te koelen.

 

NatureFRESH Cooling
Hiermee wordt aangegeven dat de koele lucht door meerdere openingen door de koelkast wordt gestuurd. Dit zorgt voor een meer gelijkmatige koeling en het beter op temperatuur houden van de gekoelde inhoud van de koelkast.

 

Uitleg bij de specificaties van de LG GBB59SWFZB

Om snel een beeld te geven van deze koelkast, heb ik de belangrijkste specificaties voorzien van een korte uitleg. Onder de tabel vind je meer uitleg over de bijzonderheden van deze koelkast.

Specificatie Uitleg
Inbouw koelkast Inhoud: 225 (koelen) Inhoud: 93 (vriezer)  Hiermee biedt de koelkast voldoende ruimte voor een gezin van  3-4 personen.
Afmeting: 190(h) x 59,80(b) x 70,1(d) Model koelvriescombinatie (upside -down). Koel deel boven en de vriezer onder. De standaard draairichting van de deur is rechts en kan worden omgedraaid.
Klimaat klasse SN-T Het klimaat-klasse geeft aan of je de koelkast in een koude of warmte omgeving kan plaatsen. Deze functioneert goed in koude- en warme ruimten.  (van 10 – 42 graden).
Energieklasse A++ 259 kWu per jaar Het jaarlijks energieverbruik van deze goedkopere LG ligt op 59 euro. Dit is zo’n 20 euro meer dan de zuinige A+++ koelvriescombinatie.
Geluid: 37 Db Hiermee is dit een erg stille koelkast, die daarom goed in een leefkeuken geplaatst kan worden.
Test winnaar / predicaten Geen
Bijzonderheden Behoort tot een van de weinige koelkasten die goedkoop is én behoorlijk goed presteert.

Fresh Balancer

LG Fresh Balancer gebruiken

Uitleg hoe je met het schuifje het vochtpercentage kan beïnvloeden.

Uitleg over Fresh Converter

Optimaal bewaren van vlees / vis / groente.

 

Conclusie en eindoordeel

Mark redactielid KoelkastSale.nl

Als ik alle bevindingen op een rij zet, kan ik alleen maar zeggen dat je voor een lage prijs een goed presterende koelkast krijgt. De LG is ook nog eens rijk uitgerust met bruikbare functies. De koelkast houdt gekoelde producten goed op temperatuur en het vriesdeel is zelfs uitstekend.

Het energieverbruik ligt iets hoger dan de zuinigste koelvriescombinaties van dit moment. Ga er vanuit dat het jaarlijks verbruik 20 euro hoger ligt dan de meeste zuinige koelkast. Daar tegen over staat dat de LG honderden euro’s goedkoper in aanschaf is. Het is maar wat je belangrijk vindt.

Het enige nadeel dat ik ontdekt heb is dat de LG  te weinig power heeft om een grote lading boodschappen snel naar de juiste temperatuur te koelen. Overall is het een van de beste goedkope koel-vriescombinaties die ik gezien heb.

 

LG GBB59SWFZB prijzen en aanbiedingen

Hieronder hebben we de prijzen van de 15 grootste webwinkels gecheckt. Op dit moment zijn dit de deals van de dag

Prijs ontwikkeling van: GBB59SWFZB koelvriescombinatie
Bijgewerkt op:
  • €529.00 - 31 January 2018
  • €539.00 - 23 January 2018
  • €469.00 - 16 January 2018
  • €539.00 - 28 November 2017
  • €488.00 - 23 November 2017
  • €539.00 - 11 October 2017
  • €449.00 - 30 September 2017
Gestart op: 30 September 2017
  • Hoogste prijs €539.00 - 11 October 2017
  • Laagste prijs €449.00 - 30 September 2017

 

Nog even wachten op een super aanbieding?

Vind je de prijs van de koelkast nog te hoog? Als je wilt, kan ik je waarschuwen als de koelkast bij een van de webwinkels in de aanbieding komt. Je krijgt dan een seintje als de prijs gedaald is onder de prijs die jij zelf aangeeft.

Wil je dat? Vul dan het formulier hieronder in en wacht rustig af!

Prijs ontwikkeling van: GBB59SWFZB koelvriescombinatie
Bijgewerkt op:
  • €529.00 - 31 January 2018
  • €539.00 - 23 January 2018
  • €469.00 - 16 January 2018
  • €539.00 - 28 November 2017
  • €488.00 - 23 November 2017
  • €539.00 - 11 October 2017
  • €449.00 - 30 September 2017
Gestart op: 30 September 2017
  • Hoogste prijs €539.00 - 11 October 2017
  • Laagste prijs €449.00 - 30 September 2017

Ontvang een mail als deze koelkast in de aanbieding komt voor jouw prijs.

Set Alert for Product: GBB59SWFZB koelvriescombinatie - €529.00

 

Rob maakt sinds 2017 onderdeel uit van de redactie van Koelkastsale. Hij volgt als jaren de ontwikkelingen op het gebied van koelkasten en vriezers. Voor de website is zijn aandachtsgebied het beoordelen en reviewen van nieuwe apparaten.

Wat vind jij?

Geef jouw mening

Vergelijk deze producten
  • Koelkasten (0)
  • Vriezers (0)
Bekijk & Vergelijk
0