Liebherr koel vriescombinatie vergelijkingstest

Written by Mark Lemmen on 18 April 2020
Liebherr koel vriescombinatie vergelijkingstest
De koelvriescombinatie is de meest verkochte soort koelkast. Toch is het maken van een keuze uit al die merken en modellen niet zo gemakkelijk. Dat blijkt wel uit alle vragen over koelkast merken die we krijgen. De pagina is geheel gewijd aan de Liebherr koel vriescombinatie.

Natuurlijk zal ik ook direct onze favoriete koelkasten van Liebheer noemen, zodat het kiezen wat gemakkelijker wordt.

Is Liebherr een goed merk?


Als je objectief iets over een merk moet zeggen, dan moet je niet over één nacht ijs gaan. Daarom heb ik gekeken wat meer dan 3600 leden van het consumentpanel zeggen over verschillende merken koelkasten.

Met de grote aantallen krijg je een goed beeld hoe koelkasten in de dagelijkse praktijk en over een langere periode presteren. Hoe goed Liebherr het als koelkast fabrikant?

- Liebherr staat in de top 3 van meest verkochte koelkasten
- 36% kiest voor Liebherr op basis van het merk
- De meerderheid is tevreden over de prestaties van de koelkast
- De merkentrouw bij Liebherr is het grootste van alle merken

De consumentenbond concludeert dat de 3600 leden van het panel tevreden zijn over het merk Liebherr. Alle bevindingen van het consumentenpanel kun je nalezen op de website van Consumentenbond.

Welke moet je hebben: uitleg bij Liebherr modellen, typenummers en codes


Eén letter of cijfer verschil in de naam van een apparaat kan een wereld van verschil zijn. Fabrikanten brengen een stortvloed van verschillende koelkasten op de markt, maar welke moet je nu precies hebben?

Als nu net dat ene Liebherr model niet getest is welke nu in de aanbieding is. Verschilt een CN4314 nu echt zoveel van een CP4313?
Gelukkig zit er wel logica in de modelnummers, waardoor je zelf al veel van de grootste verschillen kan achterhalen. Hieronder vind je meer uitleg over cijfer- en letter codering van de koel- en vriesapparatuur van Liebherr.

Letters in de
modelnaam Betekenis
B Beschikt over de BioFresh functie
C Combinatie van koel en vriezen (koelvriescombinaties)
N NO-frost modellen
P Dit zijn de meest energiezuinigste apparaten in de Productgroep
K alleen koelen dus geen vriesgedeelte
Kleine letters (kleur)
el edelstaal look uitstraling
b zwarte uitvoering Black
df Door Frame deze modellen zijn geschikt voor montage van paneel (inbouw)
ef edelstaal Front
Helaas zijn de cijfers in de Liebherr-modellen minder goed uit te leggen. De cijfers hangen samen met de grootte en de uitvoering van het apparaat.

Dan een voorbeeldje de CNPel 4313 is dus een een koelvriescombinatie C) met NO-Frost (N) en is de zuinigste in de klasse (P) en heeft een RVS look (el).

Nog meer uitleg op de website van Liebherr.

Dit zijn de beste koelvriescombinaties van Liebherr


Als je op Kieskeurig gaat filteren op koel-vriescombinaties van Liebherr verschijnen er 71 verschillende modellen. De waarderingen verschillen behoorlijk van een diepe onvoldoende tot het ultieme rapportcijfer 10! Het is altijd lastig om in te schatten of je maken hebt met echte of nep reviews. Dit laat wel zien dat het kiezen van een koelkast nog niet zo gemakkelijk is.

En juist een koelkast met vriezer is zo’n apparaat dat je niet kan missen. Die moet het gewoon altijd doen, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Daarom zetten we hieronder een aantal koel-/vriescombinaties op een rij die opvallend goed score in verschillende vergelijkingstesten. Juiste door het bekijken van meerdere verschillende testen krijg je een betrouwbaar beeld van de toppers van Liebherr.

Natuurlijk hebben we ook ook eigen testen en beoordelingen meegenomen in onderstaande hall-of-fame.

Ben je juist naar een kleiner model, dan is de Liebherr CU 2311-20 een perfecte keuze. Een zeer compacte koelkast die maar 137 cm hoog is en toch veel ruimte biedt. De koel- en vriesprestaties zijn goed in orde.

Zoek je een gekleurde koelkast? Kijk dan eens naar deze Liebherr CU 2831.

Liebherr levert een aantal modellen in verschillende (uitgesproken) kleuren. Handig als je je keukenapparaten onderdeel wil laten zijn van je interieur.

Ben je niet specifiek opzoek naar een Liebherr koel vriescombinatie, maar gewoon het beste apparaat? Bekijk dan eens de complete vergelijkingstest koel-vriescombinaties met alle test winnaars.

Liebherr doet het goed bij het consumentenpanel.

Uitleg bij specificaties van de Liebherr koel vriescombinatie


Elke fabrikant gebruikt eigen namen voor technieken en innovaties in hun koelkasten. Daarom ga ik hieronder uitleg geven bij de vaktermen die je vaak leest bij de koelkasten van Liebherr. Uiteraard zoveel mogelijk in gewone mensentaal, zodat iedereen het kan begrijpen.

Liebherr Biofresh voor langer vers fruit en vlees


Het doel van BioFresh is om levensmiddelen langer vers te houden. BioFresh zijn vakken onder in de koelkast met een eigen temperatuur.
Er zijn twee soorten BioFresh vakken, namelijk:

- een 0°C vak met een lage luchtvochtigheid voor vlees en vis
- een 0°C vak met juist een hoge luchtvochtigheid voor groente en versfruit
Ook Bosch en Siemens koelkasten beschikken over 0-graden vershoud vakken. De praktijkervaring zijn er goed, Liebherr geeft aan dat vlees 6 dagen langer houdbaar is.
Zelf heb ik gemerkt dat fruit (appels en peren) veel langer hard en knapperig blijven in deze vershoudzones.

SoftSystem deursluiting van de koelkast


Op veel (inbouw)modellen vind je het SoftSystem deursluiting. Nu zal dit niet direct een reden zijn voor veel mensen om een koelkast te kopen. Toch laat dit zien hoe Liebherr nadenkt over gebruikt gemak en blijvend besparen op energie. het is vergelijkbaar met keukenlades. De koelkast deur trekt zich zelf dicht, als de openingshoek minder is dan 30° .

Wat vind je in de Liebherr koelvriescombinatie?


Hieronder 18 vaktermen die je vaak zal lezen bij de productspecificatie in webwinkels bij koelkasten van Liebherr. Hieronder heb ik ze op een rij gezet, dan weet je waarover het gaat.

1. De LC Display, waarmee de temperatuur met tip-toetsen kan worden ingesteld. Op het display worden ook temperaturen in cijfers weergegeven.
2. Dit noemt Liebherr de VarioBox. Een rekje voor kleine producten met een los eierrekje.
3. PowerCooling zorgt voor een versnelde afkoeling van nieuwe producten, zodat snel de ingestelde temperatuur wordt bereikt.
4. LED lichtzuilen zorgen dat je in de hele koelkast perfect licht hebt. De tientallen leds in de zuil, zijn energiezuinig. En nooit meer een melkpak die voor het lichtje staat.
5. De plateaus zijn gemaakt van veiligheidsglas. De GlassLine draagplateaus zijn goed verstelbaar en deel schuifbaar zodat je elke product makkelijk kan pakken.
6. De deurvakken en flessenhouder zijn in hoogte verstelbaar. De RVS-look profielen geven een mooie uitstraling.