Redactie keuze Samsung RB37J5029SS review

Samsung RB37J5029SS review

Deal Score+2

€849.00 €949.00

Laagste prijs bij: bcc.nlBcc
Bekijk koopje van de dag
Waarschuw mij bij een aanbieding
×
Stel jouw eigen aanbieding-monitor in
Set Alert for Product: Samsung koelvriescombinatie RB37J5029SS/EF - €849.00
Bekijk aanbiedingen verloop
×
Prijs ontwikkeling van: Samsung koelvriescombinatie RB37J5029SS/EF
Bijgewerkt op:
  • €849.00 - 16 September 2017
  • €949.00 - 12 September 2017
  • €799.00 - 31 July 2017
  • €679.15 - 29 July 2017
  • €799.00 - 29 July 2017
  • €679.15 - 28 July 2017
  • €799.00 - 24 July 2017
  • €949.00 - 22 July 2017
Gestart op: 22 July 2017
  • Highest Price: €949.00 - 22 July 2017
  • Lowest Price: €679.15 - 28 July 2017
Prijscheck uitgevoerd op: 25 september 2017 4:56 pm
2

Samsung RB37J5029SS Review door redactieDeze week heb ik een uitgebreide Samsung RB37J5029SS review geschreven. Ik heb deze koelkast uitgebreid beoordeeld en vergeleken met de concurrentie.

Hierbij heb ik gekeken naar:

  • koel en vriescapaciteit
  • energieverbruik
  • geluid
  • gemak en onderhoud

 

 

Interessante koelkast aanbiedingen

Binnenkort weer nieuwe exclusieve kortingsacties.

Samsung RB37J5029SS review door de redactie van KoelkastSale.nl

De Samsung RB37J5029SS is koel-vriescombinatie (model: upside –down).vrijstaande koel vriescombinatie
Het koel deel zit boven en het vriesgedeelte zit onder in de kast. Dit type model wordt momenteel het meest verkocht in Nederland.

Deze koelvriescombinatie biedt voldoende ruimte voor een groot gezin.
Het koelgedeelte is 267 liter en het vriesdeel 98 liter.

Stelregel van de Consumentenbond voor het bepalen van de benodigde capaciteit van een koelkast.
Voor koelen: ga uit van 50 liter per persoon
Voor vriezen: ga uit van 20 liter per persoon

Als ik deze stelregel als basis gebruik, dan zie dat de Samsung een lekker grote gezinskoelkast is.

 

Predicaten en onderscheidingen

Deze koelkast heeft zich in vergelijkingstesten en vergelijkingssites bewezen.

  • Best beoordeeld door de Consumentenbond (okt. 2016)
  • Redactiekeuze KoelkastSale.nl (oktober 2016)
  • Kieskeurig 9.1 (op basis van 7 reviews)

 

Koelen en vriezen

Een koel-vriescombinatie koop je om eten en drinken lang vers en lekker te houden. Om dit te bereiken is het nodig dat een koelkast alle producten snel gekoeld naar de ideale bewaartemperatuur.

Op papier beschikt deze Samsung over veel capaciteit om dit koelen en vriezen goed uit te voeren. En zoals verwacht laat de praktijk dit ook zien.
Eten en drinken uit de boodschappentas wordt erg snel teruggekoeld naar de ingestelde temperatuur.

En wat ook fijn is dat deze Samsung de  temperatuur in de koelkast stabiel houdt. Zelf zijn stroomuitval blijft de temperatuur in het vriesdeel erg lang gehandhaafd. Dit voorkomt dat je snel (half) ontdooide producten moet weggooien.

Wellicht klinkt dit allemaal wat technisch, maar om normale mensentaal te spreken. Kies je voor deze koelkast dan zal je merken dat vlees en zuivel langer houdbaar blijven en groente en fruit langer vers. En natuurlijk dat drinken snel lekker koel is.

Mijn oordeel: koelen en vriezer doet deze Samsung beter dan andere koel-vriescombinaties.

 

EnergieverbruikSamsung RB37J5029SS energievebruik

Wat je ook zal merken (later op je energierekening) dat de Samsung RB37J5029SS dit perfecte koelen en vriezen ook nog eens zeer energiezuinig doet.

Een energieklasse A+++ is het zuinigste label wat er bestaat voor koelkast. Dit staat dus garant voor zeer energiezuinig gebruik.
Dit is voor een koelkast erg belangrijk, want deze staat 24 uur per dag (8766 uur per jaar).

Ik schat de energiekosten op 40 per jaar. Ten opzichte van oudere soortgelijke koelkasten (energielabel B) bespaar je dan al snel 70 euro per jaar.

Mijn oordeel:  energieverbruik is veel beter dan de meeste andere koelkasten

 

Geluid en hinder

Het geluid van een koelkast produceert kun je meten in het aantal decibel. Toch is dit lang niet altijd representatief, omdat bepaalde lage brom- en zoom tonen door veel mensen als hinderlijk worden beschouwd, terwijl het aantal decibel toch laag is.

Over hinderlijk geluid hoef je je geen zorgen te maken bij de Samsung. Ik durf de koelkast zelfs erg stil te noemen.
Samsung geeft zelf aan dat het geluidsniveau 37 decibel bedraagt. Hierdoor kun je deze koelkast gerust in je keuken plaatsen, zonder dat je last hebt  van hinderlijk gebrom of gezoem.

De praktijk laat dit ook zien. Uit gebruikerservaringen van kopers komt naar voren dat ‘de stilte van deze koelkast’ als boven gemiddeld goed is.

Mijn oordeel: beter dan veel andere koelkasten

 

Gemak en onderhoud2 plateaus - indeling koelkast

Als laatste heb ik gekeken naar de indeling van de koelkast en natuurlijk of deze ook gemakkelijk is in te stellen naar eigen wens. Om goed gebruik te kunnen maken van de aanwezige ruimte, moeten er voldoende plateaus en rekjes voor het eten en drinken.

Op dit onderdeel heeft de Samsung toch wel wat verbeterpotentieel. Twee verstelbare plateaus vind ik te weinig gezien de grote inhoud van de koelkast. En het aantal instel mogelijkheden had ook best wat meer mogen zijn.

De meeste mensen zullen de hoogte van de plateaus niet dagelijks veranderen, daarom zullen de meesten wel over dit kritiekpunt heen komen.

Wel handig van Samsung is dat het licht in het plafond is weggewerkt. Hierdoor kost dit lichtje geen extra ruimte en wordt de gehele koelkast goed van binnen belicht.

Mijn oordeel:  gelijk aan veel andere koelkasten

 

 

Eind oordeel: Samsung RB37J5029SS

Ben je opzoek voor je gezin naar een vrijstaande, stille en zuinige koelvriescombinatie? Dan is de Samsung RB37J5029SS de beste die je op dit moment kunt kiezen.

Uit de review blijkt dat de Samsung RB37J5029SS erg goed scoort op gebied van koelen en vriezen, energiezuinigheid en stilte. Mijn kritiekpunt over indeling en ergonomie doen hier geen afbreuk aan.

Toegegeven de prijs is best behoorlijk, maar deze is zeker niet te hoog voor de prestaties van de koelkast.

De Samsung RB37J5029SS wordt dan ook onze redactiekeuze in de categorie: vrijstaande koelkast met vriesvak.

 

9.2 Redactie oordeel
Beste uit de koel-vriescombinatie test

Energielabel: A+
Koelen: 267 liter
Vriezen: 98 liter
Geluid: 37 decibel
Energie: 173 kWu (39 euro)

Snelheid koelen
9.5
Snelheid vriezen
8.5
Energieverbruik
9.5
Stabiele koeltemperatuur
9.5
Gebruiksgemak en Onderhoud
7
Hoeveelheid (bij) geluid
9.5
Prijs / kwaliteit
8.5
Voordelen
  • Snel koelen en viezen
  • Stabiele temperatuur
  • Erg stil
  • Zeer energiezuinig
Nadelen
  • Beperkte instelmogelijkheden van de plateaus