Siemens KG36EBW40 review

Deal Score+2

€489.00

Laagste prijs bij: ao.nlAo
Bekijk koopje van de dag
Waarschuw mij bij een aanbieding
×
Stel jouw eigen aanbieding-monitor in
Set Alert for Product: Siemens KG36EBW40 Koelvriescombinatie - Wit, A+++ - €489.00
Bekijk aanbiedingen verloop
×
Prijs ontwikkeling van: Siemens KG36EBW40 Koelvriescombinatie - Wit, A+++
Bijgewerkt op:
  • €489.00 - 1 September 2017
  • €499.00 - 25 July 2017
  • €529.00 - 2 July 2017
Gestart op: 2 July 2017
  • Highest Price: €529.00 - 2 July 2017
  • Lowest Price: €489.00 - 1 September 2017
Prijscheck uitgevoerd op: 25 september 2017 4:55 pm
2

Deze Siemens koel-vriescombinatie is door de Consumentenbond uitgeroepen als Beste Koop in hun test van juni 2017.  Ook in onze vergelijkingstest van koel-vriescombinaties gooit de Siemens hoge ogen. In deze KG36EBW40 review ga ik op zoek naar de plussen en minnen van deze koelkast.

8.6 Redactie oordeel
Erg veel koel-/vrieskast voor weinig geld

Energielabel: A++
Koelen: 215 liter (netto)
Vriezen: 89 liter (netto)
Geluid: 38 decibel
Energie: 149 kWu (35 euro)

Snelheid koelen
7.5
Snelheid vriezen
7.5
Energieverbruik
9.5
Stabiele koeltemperatuur
9.5
Gebruiksgemak en Onderhoud
8
Hoeveelheid (bij) geluid
9
Prijs / kwaliteit
9
Voordelen
  • Stil
  • Zeer energiezuinig
  • Energielabel A+++
  • Praktisch in gebruik
  • Beste Koop Consumentenbond juni 2017
Nadelen
  • Geen No-Frost vriezer
  • Snelheid koelen van veel producten

Nog even wachten op jouw aanbieding?

Vind je de prijs van de koelkast nog je hoog? Als je wilt, kan ik je waarschuwen als deze koelkast bij een webwinkels in de aanbieding komt. Je krijgt dan direct een seintje als de koelkast beschikbaar is voor jouw gewenste prijs. Dat is pas cool relaxen 😉

Wil je dat? Vul dan het formulier hieronder in en wacht rustig af!

Ontvang een mail als deze koelkast in de aanbieding komt voor jouw prijs.

Set Alert for Product: Siemens KG36EBW40 Koelvriescombinatie - Wit, A+++ - €489.00

Wat weet je na het lezen van deze beoordeling?

  • Wat zijn opvallende eigenschappen van deze Siemens koel-vriescombinatie
  • Alle webwinkels met aanbiedingen en onze eigen kortingscodes
  • Sterke- en mindere punten van de koelkast
  • Alternatieven die vergelijkbaar zijn met de KG36EBW40

Siemens KG36EBW40 review: dit is de Beste Koop van de Consumentenbond

De Siemens KG36EBW40 is een koel-vriescombinatie met voldoende koel- en vriesruimte voor een gemiddeld gezien van 4 personen.

Energielabel van de Siemens

  • Het koeldeel is 215 liter met twee hyperfresh lades, 3 plateaus en instelbare vakken in de deur
  • Het vriesdeel is 89 liter bestaat uit 3 vriesvakken.

Met een geluidsniveau van 38 dB is het een stille koelkast en dat is vooral belangrijk als deze in een leefkeuken komt te staan. Dan wil je immers geen storende bijgeluiden van een koelkast.
Dat Siemens goed heeft nagedacht over het gebruiksgemak zie je aan de prima led-verlichting, de verstelbaarheid van de plateaus en bakjes en de deurgrepen die lekker in de hand liggen.

 

 

Gekozen tot Beste Koop door de Consumentenbond

Deze Siemens is in juni 2017 uitgeroepen tot beste koop koelkast. Dit predicaat krijgen apparaten met de beste prijs/kwaliteit verhouding. De Consumenten waardeert met name het gebruiksgemak en het lage energieverbruik van deze koelkast.

 

Indeling van de koelkast

Even wat uitleg over Siemens koelkast taal. Elke fabrikant heeft technieken een eigen naamgegeven en soms klinkt het interessanter dan dat het eigenlijk is. Bij Siemens koelkasten hoor je vaak Hyperfresh of het airfreshfilter.

Koeldeel met twee bruikbare Hyperfresh lades

HyperFresh is echt een winst ten opzichte van de vorige generatie koelkasten.
De twee HyperFresh lades hebben een instelbare luchtvochtigheid. Dit houdt groente en fruit merkbaar langer vers.

Veel koel-vriescombinaties beschikken tegenwoordig over Superkoelen en Supervriezen.  Deze functies zijn bedoeld om een ‘boost’ te geven aan het koelen of invriezen van een (grote) hoeveelheid producten. Onthoud SuperFreeze werkt goed, SuperCool werkt vaak negatief.

Zo ook bij deze Siemens. De Consumentenbond geeft aan dat de koelkast prima koelt als je de SuperCool functie niet gebruikt. Kortom gewoon niet gebruiken dat super koelen.

 

 

vriesvakken van de Siemens KG36EBW40

Uitleg over het vriesvak: geen No-Frost, maar Low-Frost

In het vriesdeel vinden we 3 vakken, waaronder de BigBox.  Dit is alleen een extra groot vak, waardoor je ook grotere producten kan invriezen, zoals een grote appeltaart. De BigBox heeft verder geen extra functionaliteit.

Een minpuntje vind ik het ontbreken van NO-Frost. Bij de echte No-Frost vriezer hoef je het vriesvak in theorie nooit meer te ontdooien, doordat lucht ontvochtigd wordt, kan er geen ijslaagje in de vriezer ontstaan. No-Frost zorgt wel voor een iets hoger energieverbruik.

Deze Siemens is een Low Frost. Bij deze techniek wordt ijsvorming beperkt doordat de vrieselementen in de wanden zijn weggewerkt.
In praktijk zal je dus nog wel op gezette tijden de vriezer moeten ontdooien.

 

 

Ik heb de belangrijkste kenmerken van de wasmachine voorzien van uitleg. Zo kun je zelf bepalen of je deze functionaliteit belangrijk vind. Wat

Uitleg bij de specificaties
upside-down Een koelvriescombinatie van up-sidedown model betekent dat het bovenste deel het koel gedeelte is en het vriesvak onder in het apparaat zit.
A+++ label Het A+++ is het zuinigste label wat op dit moment beschikbaar is voor koelkasten. Dat zie je ook op het energielabel van deze koelkast. Met een jaarverbruik van 149 kWu (ongeveer 35 euro) is het een van de zuinigste koelkasten van dit moment.
Klimaat klasse Niet alle koelkasten kun in koelen of juist verwarmde ruimten zetten. Elke koelkast beschikt over een lettercodering die aangeeft in welke omgevingstermperturen de koelkast optimaal functioneert. Deze Siemens kun je bijna overal neerzetten, want deze kan geplaatst worden in ruimten van 10°C tot 43°C. Klimaat klasse SN-T
Bewaartijd bij stroomuitval  De bewaartijd van de producten in de koelkast is tot 35 uur bij stroomuitval. Echt goed, want je hoeft niet bang te zijn voor ontdooide producten bij een stroomstoring. Natuurlijk moet je dan de koelkast niet (te vaak) openen.
Afmetingen De afmetingen van de koelkast zijn  (H)186 cm x (B)60 cm x (D)65 cm. Houd wel altijd rekening met wat extra ruimte voor een lucht aanvoer voor de koelkast.
Low Frost  Low Frost is net wat minder geavanceerd dan No Frost. Bij No Frost is ontdooien niet meer nodig. De Siemens KG36EBW40 beschikt over Low Frost, waardoor je toch nog af en toe zal moeten ontdooien.
Invriesvermogen De vriezer beschikt een vermogen om tot  14 kilo per dag  in te vriezen.
 Geluidniveau  Met het geluidsniveau van 38 db zal je de koelkast nauwelijks horen. Deze stille koelkast kan je prima in een leefkeuken plaatsen.
 Bijzonderheden  Deze  wasmachine is in juni 2017 uitgeroepen als beste uit de test (Consumentenbond)

Video’s bij deze review

Beeld bij de Siemens koelkast

Video review door Coolblue

Wat is HyperFresh

Siemens vertelt over HyperFresh

Handleiding en andere achtergrondinformatie

In de uitstekende Siemens KG36EBW40 handleiding lees je meer over de technische specificaties, zoals afmetingen, installatietips en temperatuurzones.

 

Eind oordeel: bijna een perfect koel-vriescombinatie

Mark redactielid KoelkastSale.nlUit deze beoordeling blijkt wel dat je met de Siemens KG36EBW40 een prima koelvriescombinaties koopt. Ga je voor deze koelkast dan koop je kwaliteit en degelijkheid.
Op al deze belangrijke beoordelingspunten scoort de Siemens goed of beter dan veel concurrenten.

Het enige minpunt vind ik het ontbreken van No-Frost in het vriesdeel. De koelcapaciteit is voldoende, maar doet toch net wat onder dan bij de (veel) duurder Samsung modellen uit onze vergelijkingstest.

Betere alternatieven uit dezelfde prijsklasse zijn er eigenlijk niet. Heb je een iets hoger budget dan moet je de Samsung RB33J3209WW eens bekijken. Deze heeft vergelijkbare prestaties, maar beschikt wel over de No-Frost functie.

 

Siemens KG36EBW40 aanbieding: bekijk de laagste prijs

Hieronder hebben we de prijzen van de 15 grootste webwinkels gecheckt. Op dit moment is dit de deal van de dag

Siemens KG36EBW40 Koelvriescombinatie - Wit, A+++

Enkele eigenschappen verder uitgelegd... Super energiezuinig Producenten zijn in Europa verplicht het verbruik van hun producten in een energielabel weer te geven. Handig, want nu kan je eenvoudig een eerlijke vergelijking maken: kies voor een energiezuinig apparaat en bespaar op je...

€489.00

Siemens KG36EBW40 review

Prijs ontwikkeling van: Siemens KG36EBW40 Koelvriescombinatie - Wit, A+++
Bijgewerkt op:
  • €489.00 - 1 September 2017
  • €499.00 - 25 July 2017
  • €529.00 - 2 July 2017
Gestart op: 2 July 2017
  • Hoogste prijs €529.00 - 2 July 2017
  • Laagste prijs €489.00 - 1 September 2017

 

1 Reactie
  1. Reply
    Paula Smeets 3 juli 2017 at 5:04 pm

    Aanrader. Voor deze prijs vind je geen andere koelkast met dezelfde specificatie. Super aankoop in deze hittegolf.

Geef jouw mening