
Alternatieven voor de Siemens KI86SHD40
Onderstaande alternatieven zijn redelijk gelijkwaardig aan de Siemens KI86SHD40 op gebied van energielabel, kwaliteit, inhoud en prijsklasse. Klik op de afbeelding of productnaam om meer informatie over de betreffende koelkast te bekijken op onze website of klik direct uit naar één van de webshops waarop de koelkast te bestellen is.
De prestaties van inbouw koel-vriescombinaties zijn over het algemeen wat minder als bij de vrijstaande modellen. Gelukkig laat deze Siemens KI86SHD40 review zien dat het anders kan. Op enkele kleine minpunten na de perfecte inbouwkoelkast met vriezer.
In de test hieronder lees je alle onze ervaringen en bevindingen over deze Siemens koelkast.
Testscores en bevindingen
Hieronder zie je hoe deze koelkast presteert in vergelijking met eerder beoordeelde modellen.
Siemens KI86SHD40 review: uitstekende inbouw koel-vriescombinatie
Op het moment van schrijven is Siemens in onze vergelijkingstest hofleverancier van de beste inbouwkoelkasten.
De Siemens KI81RAD30 is onze favoriet als je een inbouwkoelkast zonder vriezer zoekt. We enthousiast over deze Siemens en gelukkig zien we veel van de sterke punten ook bij dit gereviewde model terug.
In zal wat dieper op de ondervinden plus- en minpunten ingaan.
- Nishoogte: 178cm
- netto inhoud koelkast: 186 liter
- netto inhoud vriezer: 74 liter
- Energieverbruik: 151 kWu (€ 34,- p/j)
- Geluid: 38 DB
Wat weet je na deze review?
- Hoe presteert deze Siemens inbouwkoelkast?
- Meer over de voordelen en de nadelen die ook moet kennen
- Wat zijn vergelijkbare alternatieven?
- Conclusie en oordeel
Stil met maar 38 db
Bij inbouwapparatuur moet je extra aandacht hebben voor het geluidsniveau. Een koelkast met een luidruchtige motor ga je je snel ergeren.
De KI86SHD40 produceert maar 38 decibel aan geluid. En dat zal je ook in de praktijk ervaren. Geluid is subjectief en is voor een deel persoonsafhankelijk. Wat de een als irritant ervaart, is voor een ander niet storend. Daarom zegt het aantal decibel op het energielabel ook niet alles, maar is het wel een goed vertrekpunt.
Veel koel vermogen en toch zuinig
Voor de houdbaarheid en versheid van producten is het belangrijk dat producten snel gekoeld worden naar 4°C. Hiervoor is het belangrijk dat een apparaat over voldoende vermogen beschikt om de boodschappen snel naar de ingestelde temperatuur te koelen.
Voor veel mensen is dit punt niet zichtbaar, maar het is wat mij betreft één van de belangrijkste punten bij het kiezen van een koelkast. Bij deze inbouwkoelkast hoef je je hierover niet druk te maken. Uit metingen blijkt dat het apparaat beschikt over een groot vermogen in vergelijking met andere inbouwmodellen.
Een fijn om te weten dat dit koelen energiezuinig gebeurt. Een koelkast functioneert namelijk 24/7 en dat 365 dagen per jaar.
Deze A+++ koelkast is duurder in de aanschaf, maar je bespaart direct 15 tot 20 euro per jaar aan energie in vergelijking tot A++ varianten.
Dit moet je ook zeker weten
Wat zijn dan de nadelen? Hieronder zal in inzoomen op de kritische kanttekeningen die naar voren zijn gekomen.
Geen No-frost & een beperkte vershoudlade
Een min vind ik dat de vriezer is voorzien van LOW-FROST functie en dus niet NO-FROST. Voor een koelkast in deze prijsklasse een gemiste kans.
Bij Siemens vind je No-Frost voornamelijk op de topserie (IQ700). Bekijk naar eens de verschillen tussen de IQ-koelkastseries. Aan de andere kant heeft Low-Frost ook zijn voordelen, want het geluidsniveau ligt lager en de hoeveelheid vriesruimte is wat groter. Het is maar wat voor jou een absolute eis is op dit gebied.
Hyperfresh versus Plus en Premium
Voor veel mensen wordt het pas echt onduidelijk als het gaat over HyperFresh. Niet zo gek want je hebt 3 varianten die qua naamgeving op elkaar lijken: hyperfresh, hyperfresh plus en hyperfresh premium. Alleen de premium-variant heeft een echt 0°C-zone.
Hyperfresh (plus) moet het doen met een vak waar de luchtvochtigheid kan worden ingesteld. Dat helpt uiteraard om de houdbaarheid en groeten en fruit langer vers te houden. Maar een echte 0°C-verszone geeft hier nog een extra impuls aan.
Juist de kleine verschillen in naamgeving zorgen wel eens voor teleurstelling en verkeerde verwachtingen. Op deze pagina lees je meer over de verschillende varianten van HyperFresh.
Ongemak van lades en indeling

Het gebruiken van de (groente) laden vind ik wat moeizamer dan ik gewend ben. Ook de instelbaarheid van plateaus is beperkt. Zo staat de indeling van de deur vast, wat toch al wat langer achterhaald is.
Dit grotendeels ontbreken van de aanpasbaarheid van de indeling vind ik het grootste minpunt van deze voor de rest uitstekend presterende koelkast
Conclusie en bevinding
De Siemens KI86SHD40 is mijn 1e keus als je opzoek bent naar een inbouwmodel met vriezer met een hoogte van 178 cm. Met 186 liter koelruimte en een vriezer van 74 liter is er voldoende ruimte voor een gemiddeld gezin. Het minpunt van de instelbaarheid en indeling neemt mijn enthousiasme over deze Siemens niet weg.
De aanschafprijs ligt hoger dan bijvoorbeeld enkele concurrerende modellen van Samsung, maar als je de langere energiekosten meeneemt dat verschilt de prijs onder de streep niet veel. Je krijgt dan wel een stille en perfecte koel- en vrieskast waar je jaren niet meer naar om hoeft te kijken.
Alternatieven
Zoals gezegd is de keuze in dit segment niet bijzonder groot.
Past de KI86SHD40 niet binnen je budget, dan zijn er maar een paar modellen die in de buurt komen van deze Siemens. Allemaal met een hoger energieverbruik.
- Bosch KIS87AF30
- Samsung BRB260135WW/EF
- Samsung BRB260010WW/EF
[/wpsm_list]
Gisteren zelf deze koelkast geplaatst in onze inbouwkeuken. Met de instructie in de hand goed te doen. Inderdaad stil. Ik hoop dat we weer 10 jaar vooruit kunnen. De koelkast is inderdaad erg stil.