Koel-vriescombinatie kopen? Hier onze tips en testwinnaars

Welke koel- vriescombinatie moet je kiezen?

Weet je niet zo goed waar je op moet letten bij het kiezen van een koel-vriescombinatie?
Ik ga je helpen. Onze redactie heeft alle kennis en praktijkervaring over deze soort koelkasten in dit artikel ondergebracht.
Een goed startpunt voor iedereen die een koel-vriescombinatie wil gaan kopen.

Wat weet je na het lezen van dit artikel?

 • Wat is een goed merk koelkast?
 • Welke functies moet op je koelvriescombinatie zitten?
 • Dit zijn de Beste Koop koelvriescombinaties van dit moment.


De koel-vriescombinatie is de meest verkochte soort koelkast in Nederland. In webwinkels worden deze koelkasten ook wel upside-down genoemd.
Ruim 70% van de Nederlanders kiest voor dit model koelkast met een vriezer in één. En dat is ook niet zo gek, want de bieden de meeste functionaliteit voor de laagste prijs.
Zoek je een kleinere koelkast, dan is het tafelmodel wellicht een optie.

Omdat deze soort zo populair is, worden door de fabrikanten enorm veel verschillende modellen gemaakt. Meer dan 250 verschillende types, modellen en merken. En …helaas niet allemaal even goed.

 

Beste koel-vriescombinaties uit onze vergelijkingtest

9.1
LG GBB72PZEXN review en aanbieding

LG GBB72PZEXN review en aanbiedingRedactie keuze

In de koelkast-test van de Consumentenbond van oktober 2019 komt deze LG als Beste uit de Test. Genoeg reden om in onze eigen LG GBB72PZEXN review deze koelvriescombinatie eens onder de loep te nemen. Waar is de LG GBB72PZEXN in de aanbieding? ...
9.1
LG GBB62PZGFN review en aanbieding

LG GBB62PZGFN review en aanbieding

LG is een sterk merk als het om koelkasten gaat en staat op dit moment onze nr.1 positie in onze vergelijkingstest met koelvriescombinaties. In deze LG GBB62PZGFN review heeft KoelkastSale een interessant alternatief bekeken. Goed om te weten is ...
8.9
Liebherr CNP 4813-21 review en aanbieding

Liebherr CNP 4813-21 review en aanbieding

Zoek je een écht grote koelvriescombinatie? Dan moet je deze Liebherr zeker eens bekijken, want bijna 250 liter koelruimte is absoluut ruim te noemen. Ik heb deze koelkast ook bekeken. Al mijn belangrijkste bevindingen en alle plus- en minpunten ...
8.9
Liebherr CNP 4313-23 review en aanbieding

Liebherr CNP 4313-23 review en aanbieding

Liebherr CNP 4313-23 is een nieuw model uit 2020. De letter P in de naam geeft bij Liebherr aan dat we te maken hebben met het zuinigste model uit de productreeks. In de tijd dat we CO² uitstoot willen terugdringen, is een energiezuinige koelkast ...
8.9
Bosch KGF39PI45 review en testoordeel

Bosch KGF39PI45 review en testoordeel

De Bosch KGF39PI45 is een koelvriescombinatie uit de top serie-8 van Bosch. Door de Consumentenbond is deze Bosch in juni 2018 uitgeroepen tot beste uit de test. De netto inhoud biedt voldoende ruimte voor een gezin. Ik ga in deze Bosch KGF39PI45 ...
8.7
Siemens KG36EAWCA review en aanbiedingen

Siemens KG36EAWCA review en aanbiedingen

In deze Siemens KG36EAWCA review bekijken we deze recente koelvriescombinatie uit 2020. Vanaf 1 maart 2021 moeten alle koelkasten die verkocht worden, voorzien zijn van het  nieuw energielabel. De oude labels en energieklasse worden aangepast.  ...
8.6
Samsung RB37J5029SS review

Samsung RB37J5029SS review

Deze week heb ik een uitgebreide Samsung RB37J5029SS review geschreven. Ik heb deze koelkast uitgebreid beoordeeld en vergeleken met de concurrentie. Hierbij heb ik gekeken naar: koel en vriescapaciteit energieverbruik geluid ...
8.6
Siemens KG36EBW40 review

Siemens KG36EBW40 review

Deze Siemens koel-vriescombinatie is door de Consumentenbond uitgeroepen als Beste Koop in hun test van juni 2017.  Ook in onze vergelijkingstest van koel-vriescombinaties gooit de Siemens hoge ogen. In deze KG36EBW40 review ga ik op zoek naar de ...
8.6
Siemens KI86SHD40 review – 178cm inbouwkoelkast met vriezer

Siemens KI86SHD40 review – 178cm inbouwkoelkast met vriezer

De prestaties van inbouw koel-vriescombinaties zijn over het algemeen wat minder als bij de vrijstaande modellen. Gelukkig laat deze Siemens KI86SHD40 review zien dat het anders kan. Op enkele kleine minpunten na de perfecte inbouwkoelkast met ...
8.6
Bosch KGE39AWCA versus Bosch KGE39ALCA review | prijzen & aanbiedingen

Bosch KGE39AWCA versus Bosch KGE39ALCA review | prijzen & aanbiedingen

Als je op dit moment een koelkast wilt gaan kopen, zal je merken dat veel goed geteste modellen niet meer leverbaar zijn. Daarom bekijken we in deze Bosch KGE39ALCA review dit nieuwe model koelvriescombinatie. Deze Bosch is vanaf 2020 op de markt en ...

 

Wat is een goed merk?

Ben je opzoek naar een specifiek merk? We hebben een uitgebreide pagina per fabrikant gemaakt, waarin we informatie en nieuws per fabrikant bundelen. Makkelijk als je per sé een koelkast van een merk zoekt.

Meer over:  Liebherr koel vriescombinatie 

 

Wil je een vrijstaande of inbouw koelvriescombinatie?

De  eerste keuze die je voor jezelf moet maken is: ‘wil je een vrijstaande of een inbouw koel- vriescombinatie’?
Zelf heb ik een voorkeur voor de vrijstaande variant. Je hebt dan veel meer keuze, een lagere prijs en betere prestaties.

Vrijstaandretro koelvriescombinatie van Smeg

Een vrijstaande koelkast met een vriezer zijn er in veel soorten en maten en kan in elke keuken een blikvanger zijn. Naast de traditionele koelvriescombinaties in RVS of INOX, heb je ook speciale retro modellen en de grote Amerikaanse koelkasten. Allemaal apparaten met een koeldeel en een vriesdeel.

Inbouw

Wil je toch liever de inbouwvariant, lees dan eens onze tips over het kiezen van de juiste inbouwkoelkast. Welke variant je ook kiest, je wilt natuurlijk wel een model die goed presteert, energiezuinig is en jaren meegaat.

Hieronder heb ik beste koelvriescombinaties uit de vergelijkingstesten naast elkaar gezet. Uiteraard voor zowel inbouw als de vrijstaande variant.

 

 

 

Speciale koel-vriescombinatie aanbiedingen

Er zijn behoorlijk veel (web)winkels waar je deze kunt kopen,  maar welke webwinkel  biedt de beste service en garantie voor de laagste prijs.
Onze belangrijkste ervaringen an een koelkast kopen bij Mediamark, Coolblue of… BCC

Een koelvriescombinatie is een groot en zwaar product.  Daarnaast wil je ook na aankoop zekerheid dat je  snel en goed antwoord krijgt op vragen.

Alle grote bekende webwinkels houden zich aan de wet ‘kopen of afstand’.  Hiermee sta je als consument sterk.  Aankoop zekerheden, garantie en service  is allemaal goed geregeld in deze consumentenwetgeving. In principe maakt het dus niet uit bij welke webwinkel je koopt.

Verschil zit meer in service, bereikbaarheid en kennis.  Onze praktijkervaring leert dat  de onderstaande webwinkels de laagste prijzen hanteren en de beste service leveren.

 

Nr. 1: Koelvriescombinatie bij BCC

BCC is onze favoriete (web)winkel om een nieuwe koelkast te kopen.

Voordelen:
 • laagste prijsgarantie tot 2 weken na aankoop
 • veel bezorg mogelijkheden
 • veel bezorg mogelijkheden
 • scherpe aanbiedingen

Nadelen:
 • niet alle ‘onze keuze’ koelkasten zitten in het assortiment
 • uitpakken en aansluiten kost  €14,95

koelvriescombinatie bij BCC

 

 

 

 

 

Bekijk acties & aanbiedingen

 

Webwinkel versus de stenenwinkel

De redactie krijgt vaak de vraag:  ‘maakt het verschil of je online of in een stenen winkel je koelkast koopt?’

Het kortst mogelijke antwoord hierop is ‘nee!’.  Doordat ook stenenwinkels gezamenlijk  inkopen verschillen de prijzen niet zoveel.

Wat wel een groot nadeel is van de stenenwinkel is het zeer beperkte assortiment. Je moet het doen met wat in de schappen van de winkel staat. En dat is echt zonde!  Wat we zien grote verschillen tussen modellen.

In een webwinkel kun je kiezen voor juist dat model wat volledig voldoet aan je eisen. Een ander voordeel is dat er online altijd wel een aanbieding of kortingsactie loopt, waarmee je jouw koelvriescombinatie met een klik voor de laagste prijs kan kopen.

 

Rob Steegemans

Rob maakt sinds 2017 onderdeel uit van de redactie van Koelkastsale. Hij volgt als jaren de ontwikkelingen op het gebied van koelkasten en vriezers. Voor de website is zijn aandachtsgebied het beoordelen en reviewen van nieuwe apparaten.

KoelkastSale.nl
Logo
Vergelijk items
 • Koelkasten (0)
 • Vriezers (0)
Vergelijken
0